Uluslararası Malakoloji Sempozyumu Bodrum'da Gerçekleştirildi

Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Bodrum Deniz Müzesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi iş birliğinde, Bodrum Ticaret Odası destekleriyle 25-28 Ekim 2022 tarihlerinde Diamond of Bodrum Hotel’de 1. Uluslararası Malakoloji Sempozyumu gerçekleştirildi. Omurgasızlar zoolojisinin yumuşakçalarla ilgilenen branşı olan Malakoloji sempozyumunda Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Portekiz, İspanya, Almanya ve Rusya’dan katılan bilim insanlarınca 28 bildirinin sunumu gerçekleşti. Sempozyum, Bodrum Deniz Müzesi kurucu ortağı olan ve 6000’e yakın deniz kabuğunu müzeye bağışlayan Hasan Güleşçi onursal başkanlığında gerçekleşti.

Programın ilk gününde sunumların ardından bilim insanları ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi üyeleri ile Bodrum Deniz Müzesi ziyaret edildi ve müzedeki Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu’nda bulunan 6 bine yakın deniz kabuğu büyük bir ilgiyle incelendi; bilim insanları bu koleksiyonun taksonomik açıdan oldukça önemli olduğunu dile getirdiler. Sempozyum, Malakoloji alanında uzman bilim insanlarının sunumlarıyla 27 Ekim tarihine kadar devam etti. Kapanış seremonisinde sempozyumla ilgili görüşlerini dile getiren bilim insanları, 1. Uluslararası Malakoloji Sempozyumu’nun benzer sempozyumlara örnek olması adına oldukça önemli bir adım olduğu konusunda hem fikirdi. Sunumlarını tamamlayan bilim kurulu üyelerine plaketleri teslim edildi. Sempozyumun son günü ise bilim insanları ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi üyeleri ile Bodrum’da bir şehir turu gerçekleştirildi.

Sempozyum, Türkiye’de Malakoloji alanında uluslararası anlamda gerçekleşen ilk sempozyum olması sebebiyle de büyük önem taşımaktadır. 




 

Son Güncelleme Tarihi : 30.12.2022 13:40

Son Etkinlikler