2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021 Yılı 2. Dönem Çağrısı

 
Değerli öğrencilerimiz,
TÜBİTAK 2209-A Çağrısı esasen bir öğrenci tabanlı proje çağrısıdır… Bir akademik danışman eşliğinde yürütülür. Tüm başvuru aşamaları, akademik danışman desteği ile, sizler tarafından yapılmaktadır.
TÜBİTAK 2209-A projeleri için 2 şekilde de uygulama şansı bulunabilir;
  1. Meraklısınızdır ve bir fikriniz vardır, sizi bu yolda destekleyecek bir akademisyen danışman ile bir araya gelir ve proje başvurunuzu yapabilirsiniz;
  2. Proje yapmaya heveslisinizdir, ancak çalışma konusu hususunda kararsızsınızdır, akademik danışmanların fikirleri vardır ve o fikri yapabilecek bir öğrenci arayışındadır, bir araya gelir ve proje başvurunuzu yapabilirsiniz…
Aslında geçilecek kapının eşiği hep aynıdır: merak, fikir, ekip olma ve çalışma…
Bu bağlamda, akademik danışman olarak sizlerle bir araya gelmek isteyen değerli akademisyenlerimiz çalışma konularını gönüllü olarak BURAYI TIKLAYARAK (sürekli güncellenecektir!) ulaşabileceğiniz Tablo’da sizlere öneri olması amacıyla paylaşmışlardır.
Bu tablo dinamiktir, başka bir deyişle 10 Aralık 2021 tarihine kadar tüm akademisyenlerimiz “çalışma konularını” sufokalem@mu.edu.tr adresine “Tübitak 2209 (2021-2) Önerim” konusu ile bildirdiği anda bu Tablo güncellenecektir.  
2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile üniversitede öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerinin üniversitelerden bir akademik danışman eşliğinde araştırma yapmaya teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. İlgili öğrenciler hazırladıkları araştırma projeleri ile 24 Kasım 2021 – 24 Aralık 2021 tarihleri arasında BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (e-bideb.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.
Tablo’nun sizlere yardımcı olması ve proje yapma deneyimini yaşayabilmeniz dileğiyle…
Prof.Dr. Halit FİLİZ (Dekan)
Başvuru Koşulları
  1. Başvuru sahibinin ön lisans veya lisans öğrenimi* görüyor olması,
  2. Projenin akademik danışman rehberliğinde yapılıyor olması**
  3. Aynı dönemde birden fazla başvuruda ve/veya önceki dönemlerde desteği devam eden bir 2209-A ya da 2209-B projesinde yer alınmamış olunması,
  4. Daha önce aynı proje için TÜBİTAK’tan destek alınmamış olması gerekmektedir.
  5. Öğrenciler programa bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.
* Açık Öğretim ve hazırlık sınıfı öğrencileri başvuramazlar.

** Araştırma görevlileri akademik danışman olabilir. Birleşik doktora öğrenimi gören araştırma görevlileri, akademik danışman olabilmek için doktora yeterliliğini almış olmalıdır. Yüksek lisans sonrası doktora öğrenimi gören araştırma görevlileri için yeterliliği almış olma koşulu aranmaz. Her iki durumda da araştırma görevlileri danışmanlarından onay yazısı almalıdır. Yüksek lisans öğrenimi gören araştırma görevlileri akademik danışman olamaz.

Programa, öğrenciler bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.

Danışman ve çalışma konularına ulaşmak için tıklayınız.
 

Son Güncelleme Tarihi : 06.12.2021 09:58 Okunma Sayısı : 669

Son Duyurular